Skip to main content

Loopt het snot al uit je neus voordat je het eerste blaadje van de bomen ziet vallen? Tijd om je weerstand een boost te geven!

Met goede en gezonde voeding kan je jouw immuunsysteem verbeteren en een slechte weerstand voorkomen. Precies waar we behoefte aan hebben nu de bladeren langzaam oranje beginnen te kleuren, de dagen korter worden en mensen om ons heen massaal beginnen te snotteren. 

Maar welke voedingsmiddelen kun je dan het beste in je winkelmandje gooien om jouw immuunsysteem te kunnen ondersteunen?

Natuurlijk is het belangrijk dat de basis goed staat: dat je lichaam goed kan functioneren, jouw hormonen lekker aan het werk kunnen en dat je voldoende gezonde voeding binnen krijgt. Eet onbewerkte, verse voeding, vol met mooie voedingsstoffen. Doe je dit nog niet? Dan is dit een mooie stap om mee te gaan beginnen. 

Drink voldoende

Ook wanneer het weer wat koeler wordt, is het belangrijk om goed te blijven drinken. Kies in plaats van koud water en gekoelde dranken bijvoorbeeld voor warme kruidenthee, matcha of golden milk met kurkuma. Door voldoende vocht binnen te krijgen, kun je makkelijker afvalstoffen kwijtraken en kan je lymfesysteem beter zijn werk doen.  

Gember boost je immuunsysteem

Voeg wat vaker gember toe. Door het avondeten of in de vorm van thee of een gembershot. Gember heeft namelijk een antibacteriëlele en antivirale werking. Het boost je immuunsysteem en het heeft een ontstekende werking, dankzij de stoffen gingerol, shogaol en paradol. Goed om in te zetten bij griep of verkoudheid dus!

Ondersteun je weerstand met kaneel

Ook kaneel is een mooie toevoeging tijdens dit herfstige weer. Naast dat het een lekkere smaak geeft aan je warme havermout, werkt het ook de vermenigvuldiging van bacteriën tegen. Het bestrijdt virussen en het werkt verwarmend voor je lichaam. Perfect in deze periode. Benieuwd wat je nog meer toe kan voegen om jouw ontbijtje hormoonproof te maken? Hier lees je meer. 

Zorg dagelijks voor vitamine C

Denk je aan een goede weerstand? Dan denk je aan vitamine C! Het draagt bij aan een goede werking van het immuunsysteem. Vitamine C is in water oplosbaar en je kunt het niet in je lichaam opslaan. Je zou het dus dagelijks via je voeding binnen moeten krijgen. Eet daarom elke dag citrusfruit, kiwi’s, paprika of groenten zoals spruitjes en broccoli. Kook de groenten niet te lang en gebruik weinig water (kies liever voor stomen), om vitamine C zoveel mogelijk te behouden. 

Vind je het moeilijk om dagelijks aan voldoende vitamine C te komen? Dan kun je er voor kiezen om een supplement in te zetten. De gebufferde vitamine C van Vitakruid bijvoorbeeld. Doordat hier nog andere belangrijke mineralen in zitten, is dit een mooie weerstandsformule. Neem dagelijks 1 capsule ter aanvulling van jouw gezonde voedingspatroon. Klik hier voor het juiste supplement. Met de code ‘hormoonflow10’ krijg je 10% korting op jouw bestelling bij Vitakruid.

Voeg ook eens honing toe

Het zit bomvol vitaminen, mineralen en antioxidanten. Laat je thee wel eerst wat afkoelen voordat je er een scheut honing door gooit en gebruik honing liever niet in baksels. Door het te verwarmen verlies je namelijk een boel mooie stoffen. 

Kom maar door met de herfst!

Leave a Reply