Skip to main content

Het wordt steeds moeilijker om zonder basissuppletie, met alleen gezonde voeding aan voldoende micronutriënten te komen. Er zijn namelijk een boel factoren die ervoor zorgen dat we te weinig vitaminen en mineralen binnenkrijgen. 

We hebben nou eenmaal meer prikkels te verwerken en vaker last van stress, waardoor we meer voedingsstoffen nodig hebben. Daarnaast komen we veel in aanmerking met toxines én is onze bodem uitgeput. Dat laatste betekent dat er minder voedingswaarde zit in ze voeding, want wat niet in de bodem zit, komt ook niet in de planten terecht. Wist je dat er in 2002 bijvoorbeeld 75% minder magnesium is gevonden in wortels dan in 1985? 

Kortom, niet gek om aan de slag te gaan met goede basissuppletie. Maar wat kun je dan het beste nemen?

Basissuppletie: multivitamine

Begin met een goede orthomoleculaire multivitamine, hiermee krijg je een mooie basis aan vitaminen en mineralen binnen. Sla het huismerk van de drogist absoluut over. Ja, dit is goedkoper, maar het bevat ook goedkopere ingrediënten, die vaak slecht opneembaar zijn, of juist extra schade aan kunnen richten. Kies bijvoorbeeld voor deze multi van Vitakruid. Met de code ‘hormoonflow10’ krijg je 10% korting op alles bij Vitakruid. 

Magnesium

Magnesium wordt ook wel het antistressmineraal genoemd en is erg belangrijk in ons drukke leven. Er zit vaak een beetje in de multi, maar dit is lang niet genoeg. Dat past nou eenmaal niet in het tablet. Goed om er los bij te slikken dus, want dit behoort zeker tot een goede basissuppletie. Zoek uit welke vorm magnesium bij jou past, maar sla magnesiumoxide over. 

Vitamine D

Vitamine D is in de herfst en winter voor iedereen in Nederland belangrijk. We maken het nou eenmaal niet aan uit zonlicht in deze periode (ook niet als het winterzonnetje schijnt). Een tekort kan je flink moe en somber maken. Fijn om dit te voorkomen en vitamine D aan te vullen uit een flesje. Kies bijvoorbeeld voor deze D3 + K2 druppels. Neem hier 2 á 3 druppels per dag van. Let op: slik je bloedverdunners? Kies dan voor een variant zonder K2. 

Omega 3

Wanneer je niet regelmatig vette vis eet, vul dit dan aan met een omega 3 capsule of olie. Heel belangrijk om ontstekingen te remmen en goed voor het brein. Kies voor een goede kwaliteit en bewaar het op een koele/donkere plek. 

Vitamine C

Vitamine C is erg belangrijk, zeker in de winter. We kunnen dit (bijna) niet opslaan in het lichaam, daarom is het belangrijk om dit dagelijks voldoende binnen te krijgen. Krijg je dit niet dagelijks binnen vanuit voeding? Vul het dan aan met een supplement. Deze gebufferde vitamine C is heel fijn. Hier zit ook zink, mangaan en koper in, wat het een echte weerstandsformule maakt. Perfect voor een echte boost. Vul gezonde voeding aan met 1 capsule en bouw op tot max. 6 capsules wanneer je voelt dat je ziek wordt. Vergeet de kortingscode niet!

Probeer zoveel mogelijk voedingsstoffen uit voeding te halen en vul het aan met supplementen. Maar neem niet elke dag dezelfde aanvulling. Wissel het af en sla het af en toe een dagje over. 

Wil je eens helemaal doormeten of jij bepaalde tekorten hebt en hier een gericht suppletie advies over krijgen? Laat dan eens een EMB test uitvoeren. 

Leave a Reply