Skip to main content

Aan het eind van een drukke dag is het heel fijn om even de tijd voor jezelf te nemen en een ontspanningsmomentje in te plannen. Lekker op de bank met een goed boek en een warme kop kruidenthee bijvoorbeeld. Op dit moment van de dag is het heel fijn om te kiezen voor thee met een ontspannende werking. Deze kruiden kunnen je helpen om tot rust te komen, stresshormonen te verminderen en beter te slapen:

Kamille

Kamille is een kalmerend kruid dat wordt gebruikt om slaapstoornissen, stress en angst te behandelen. Het heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan ook helpen bij het verminderen van maagproblemen.

Lavendel

Lavendel staat bekend om zijn ontspannende geur en wordt vaak gebruikt in aromatherapie om stress en angst te verminderen. Het kan ook helpen bij het verbeteren van de slaap. Ook heerlijk in combinatie met kamille.

Passiebloem

Deze kleurige bloem wordt gebruikt om angst en slapeloosheid te behandelen. Het heeft een kalmerende werking en kan ook helpen bij het verminderen van spierspanning. Probeer het maar eens!

Valeriaanwortel

Valeriaanwortel is een kruid dat wordt gebruikt om angst en slapeloosheid te behandelen. Het kan helpen bij het verminderen van angstgevoelens en het verbeteren van de slaap.

Citroenmelisse

Citroenmelisse heeft een kalmerende werking en kan helpen bij het verminderen van stress, angst en slapeloosheid. Het kan ook helpen bij het verminderen van maag- en darmproblemen die worden veroorzaakt door stress.

Rozenbottelthee

Rozenbottelthee heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen bij maagklachten. Het heeft ook een licht kalmerende werking en kan je helpen om te ontspannen.

Welke ontspannende kruidenthee kies jij vanavond?

Wissel de soorten kruidenthee ook eens af. Zo kun je de voordelen van meerdere soorten benutten.

Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik van kruiden en om een ​​(orthomoleculaire) arts te raadplegen wanneer je met kruiden aan de slag wilt gaan. Het kan namelijk effect hebben op medicijnwerking of onderliggende medische aandoeningen.

Ben je benieuwd of jouw stresshormonen wel in balans zijn? Misschien kun je wel wat meer ontspanning gebruiken dan alleen een kop kruidenthee. Je kunt het ontdekken door de gratis HormoonCheck in te vullen. 

Leave a Reply