Skip to main content

Drink jij wel voldoende water? Over het algemeen kun je deze formule gebruiken om uit te rekenen of je voldoende drinkt: 30ml x jouw lichaamsgewicht in kilo’s. Maar op sommige momenten heeft je lichaam wat extra vocht nodig. Wanneer je veel sport, zweet, zwanger bent of wanneer je lichaam aan het ontgiften is bijvoorbeeld. Met deze tips kun je zelf onderzoeken of jij nog een extra kop kruidenthee in wil schenken.

Check de kleur van je urine

Is je urine dezelfde kleur als Fanta? Kom maar op met die pot thee! Je mag wel wat meer drinken. Is je plas lichtgeel, dan is dit een signaal dat je lichaam vocht vrijlaat en dat jij voldoende hebt gedronken. Bij een donkere kleur, zoals de kleur van Fanta dus, houdt je vocht vast en mag er dus wel een extra glaasje gedronken worden (geen Fanta, maar water of kruidenthee dus).

Heb je moeite met je concentratie?

Voel je je een beetje warrig en is het moeilijk om je te concentreren? Dan kan dit een teken zijn dat je wat te weinig hebt gedronken. Je bloed wordt dan wat dikker en je bloeddruk neemt wat af. Je kunt zelfs gaan merken dat je hart sneller gaat kloppen om toch jouw bloedstroom op gang te houden. Help je lichaam een handje en zorg voor wat extra water.

Kijk naar je lippen

Ben je de hele dag in de weer met lippenbalsem omdat je lippen steeds gortdroog blijven? Dan kun je waarschijnlijk wel een extra potje thee zetten. Vocht in je lichaam gaat als eerste naar de vitale organen die dit het hardst nodig hebben. Je lippen staan in dit rijtje onderaan. Dit is dus wel een van de eerste plekken waaraan je kunt zien dat jij nog even naar de kraan mag wandelen.

Of probeer dit trucje

Je kunt ook op een andere manier ontdekken of je voldoende gehydrateerd bent: knijp met je vingers zacht in de rug van je hand. Wanneer je huid gelijk terug schiet, heb jij voldoende vocht in je lichaam. Blijft je huid een paar seconden in die vorm staan? Schenk nog maar een glaasje in!

Wissel water eens af voor kruidenthee

Kies bijvoorbeeld voor brandnetelthee of maak een lekkere kop thee met verse gember. Super gezond!

Leave a Reply