Skip to main content

We kennen het allemaal wel: een overvolle agenda, eindeloze deadlines en weinig tijd voor onszelf. Het kan soms moeilijk zijn om te ontspannen en tot rust te komen in onze drukke levens. Terwijl dit voor een goede hormoonbalans wel heel belangrijk is. Gelukkig zijn er genoeg manieren om meer ontspanning in ons dagelijks leven te brengen.

Daarom een lijstje met 10 tips voor meer ontspanning

Of je nu op zoek bent naar een avondje rustig bijkomen of een weekend vol ontspanning, met deze tips kun je weer helemaal opgeladen aan de slag.

Meditatie

Dit is een fijne manier om je geest en lichaam te ontspannen. Het kan helpen om stress en angst te verminderen en je te helpen focussen op dit moment. Probeer dagelijks een paar minuten te mediteren.

Ademhalingsoefeningen

Ademhalingsoefeningen kunnen helpen om je hartslag te verlagen en je geest tot rust te brengen. Probeer regelmatig diep adem te halen en je adem langzaam uit te blazen.

Yoga

Deze vorm van lichaamsbeweging is een fijne ondersteuning tijdens jouw ontspanmoment. Het kan helpen om stress te verminderen en je flexibeler en sterker te maken. Je hoeft hiervoor niet eens naar een yogales te gaan, je kunt ook gewoon een fijne les online volgen.

Wandelen in de natuur

Wist je dat de natuur jou kan helpen om te ontspannen? Plan dus wat vaker een wandeling in de natuur om hiervan te kunnen profiteren en je stemming te verbeteren. Het kan je helpen om je gedachten te ordenen, perfect als het in je hoofd als een warboel voelt!

Lezen

Even verdwijnen in een fijn boek is een geweldige manier om tot rust te komen en je af te leiden van stressvolle gedachten. Kies een boek dat je leuk vindt, dat makkelijk te lezen is en neem de tijd om te ontspannen.

Luisteren naar muziek

Muziek is een krachtig middel om je geest en je lichaam te ontspannen. Kies voor muziek die je leuk vindt en die rustgevend is of zet je favoriete nummer op en dans wild door de kamer. Zeg eens eerlijk, wanneer heb je dat voor het laatst gedaan?

Plan tijd in voor ontspanning

Vergeet niet om tijd voor ontspannende activiteiten vrij te maken in je agenda. Plan bijvoorbeeld een avondwandeling, een yoga-sessie of een rustig bad. Heerlijk met een rustgevende badolie en een fijn boek.

Beperk je schermtijd

Probeer niet eindeloos te scrollen op je telefoon en zet je serie op tijd uit. Vooral voor het slapen gaan. De blauwe lichtstralen van schermen kunnen je hersenen stimuleren en daarmee een goede nachtrust belemmeren.

Plan sociale activiteiten

Plan tijd in voor sociale activiteiten met vrienden en familie. Kletsen en lachen met leuke mensen kan helpen om stress te verminderen en je humeur te verbeteren.

Slaap voldoende

Zorg voor voldoende slaap. Een goede nachtrust is belangrijk voor je gezondheid en kan helpen om stress te verminderen en een goede hormoonwerking te stimuleren. Stress heeft namelijk veel effect op je hormonen. Probeer elke nacht minstens 7 uur te slapen.

Met welke tip ga jij beginnen?

Leave a Reply