Skip to main content

Misschien heb je er wel eens over nagedacht om met een hormoontherapeut aan de slag te gaan. Je hebt al een tijdje last van hormonale klachten, van die vage klachten waar je zelf nog niet verder mee bent gekomen. Weinig energie, niet lekker in je vel zitten, buikpijn, een gejaagd gevoel en jawel, elke maand zou je wel wat mensen achter het behang willen plakken..!

Je voelt je gewoon steeds vaker niet jezelf. De huisarts laat je weten dat er ‘niets’ aan de hand is: “leer er maar mee leven”. Maar jij voelt toch echt dat er iets niet helemaal klopt. 

Tijd om eens wat dieper in jouw hormoonbalans te duiken. Met het HormoonFlow traject kan ik je als hormoontherapeut verder helpen. Maar hoe ziet zo’n traject er eigenlijk uit?

Aan de slag met een hormoontherapeut? Zo ziet het traject eruit:

We beginnen dit 4 maanden traject met een uitgebreide intake. Aan de hand van een vragenlijst bespreken we o.a. jouw klachten, verleden, voeding, leefstijl, omgeving en ritme. Dit heeft namelijk allemaal invloed op jouw hormonen. 

Ter ondersteuning wordt een bloedonderzoek uitgevoerd. Hierin kijken we bijvoorbeeld naar tekorten, intoleranties, de darm & leverwerking, toxische belasting, stress en neurotransmitters. Best een boel! 

Op basis van al deze gegevens maak ik een plan, speciaal voor jou. In het volgende consult bespreken we de uitslagen en je plan. Ik leg je vooral ook uit waarom we hiermee aan de slag gaan. Want pas wanneer jij je eigen klachten begrijpt, kun je er ook in de toekomst alert op zijn. Geen korte termijn oplossingen dus. Nee, we gaan echt met de oorzaak aan de slag. Én het is een 1 op 1 traject, we kunnen dus alle acties aanpassen aan jouw situatie. Ook wanneer je zwanger bent, een gezin van 8 hebt of met een burn-out thuis zit.

Tijdens de volgende consulten sturen we bij waar nodig. Wanneer klachten verminderen, kunnen er namelijk ineens andere kwaaltjes aan het licht komen. Gezondheid is maatwerk. 

Oh, en wist je dat we de gesprekken online via videobellen kunnen voeren? Het is dus geen probleem als je niet om de hoek in Groningen woont. 

Voel je dat het tijd is om je klachten serieus aan te pakken en een hormoontherapeut in te schakelen? Kijk dan zeker even op deze pagina voor wat meer informatie over het HormoonFlow traject.

Je kunt zelfs een gratis belafspraak aanvragen als je even wilt overleggen over jouw situatie. Die kun je hier aanvragen.

Tot snel!

"Ik heb een tijd getwijfeld om te gaan beginnen, maar nu wou ik dat ik dit veel eerder had gedaan. Mijn menstruatie verloopt een stuk rustiger en ik heb meer energie (o, en er is al 3 kilo af!).

Voor iedereen die nog aan het twijfelen is: gun het jezelf. Het is zoveel waard om lekkerder in je vel te zitten".

Leave a Reply