Skip to main content

Q & A

Met welke klachten kunnen we aan de slag gaan tijdens het HormoonFlow traject?

Van die vage klachten, waar je maar geen oorzaak voor kunt vinden. Hoe vaak je ook bij de huisarts komt, je wordt steeds weer terug gestuurd met ‘goede’ bloedwaarden en de woorden ‘er is niets aan de hand, neem maar paracetamol’. Terwijl de klachten toch echt steeds wat erger worden. Denk bijvoorbeeld aan: buikklachten, slaapproblemen, weinig energie, dunner wordend haar, moeilijk kunnen afvallen (of juist niet kunnen aankomen), pijnlijke of onregelmatige menstruaties, stemmingswisselingen en meer. 

Is mijn situatie wel geschikt voor dit traject?

We stemmen het traject af op jou en jouw behoeftes. We maken de stappen dus zo groot of klein als past bij de situatie. Ben je zwanger, net bevallen of zit je bijvoorbeeld in een burn-out? Dan is dit juist het moment om aan de slag te gaan met het ondersteunen van je lichaam. Dit draagt namelijk bij aan het verminderen van verschillende vormen van stress. 

Kan het traject vergoed worden bij de zorgverzekering?

Het traject kan helaas niet vergoed worden bij de zorgverzekeraar. Je kunt het wel vergoed krijgen bij je werkgever. Je hebt namelijk elk jaar recht op een loopbaanbudget. (Zonde als dit onaangeraakt blijft!). 

Het werkt zo: vraag bij je werkgever het loopbaanbudget aan voor het HormoonFlow traject. Geef hierbij globaal aan waar je aan wilt werken (meer energie, betere concentratie, minder pijnklachten, betere gezondheid en humeur ed). Vervolgens meld je je aan voor het HormoonFlow traject en kun je de factuur doorsturen naar je werkgever. 

Kunnen we de gesprekken ook online voeren?

Ja, dat kan! De HormoonFlow praktijk zit in Groningen en als langskomen niet gaat, kunnen we de consulten via videobellen inplannen. Zo kunnen we elkaar wel zien. Bij het bloedprikken (middels een vingerprik) begeleid ik je of ik ga op zoek naar een prikpunt bij jou in de buurt. 

Wat wordt gemeten met de EMB bloedtest?

Dit is een bloedtest die je met een vingerprik kunt afnemen. In het lab wordt het bloed op veel verschillende waarden onderzocht. Vitaminen- en mineralentekorten, intoleranties, toxische belasting, darm- en leverwerking en meer. Het geeft een kijkje in je lichaam. Door deze test te combineren met een intake kunnen we goed de oorzaak van je klachten achterhalen. 

Ik ben al bij de huisarts geweest, die zegt dat er niets aan de hand is, maar ik heb wel klachten. Hoe weet ik of dit traject me wél verder kan helpen?

Twijfel je nog en vind je het fijn om jouw situatie en je klachten even te bespreken? Je kunt een vrijblijvend telefonisch gesprek aanvragen waarin ik met je meedenk. Ook als ik denk dat dit traject niet bij jou/ je situatie past, zal ik je dat laten weten. 

Werk je met een dieet?

Nee, dit is geen dieet en je krijgt ook geen eetschema’s mee. We gaan juist kijken naar jouw gewoontes, eetpatroon en leefwijze en op basis hiervan passen we onderdelen aan. Zo hoef je niet alles om te gooien (wat moeilijk vol te houden is), maar maken we aanpassingen die op lange termijn vol te houden zijn. 

Ik wil graag afvallen, kan dit traject me helpen?

Ja, absoluut. Als dat tenminste bij jouw lichaam past. Heb je op dit moment ondergewicht? Dan kan er juist wat gewicht bij gaan komen. Door je hormonen in balans te brengen, zoekt je lichaam vanzelf een gezond gewicht op. Zodat jij voldoende energie hebt om je dagen in te kunnen vullen en jouw lichaam al haar processen goed uit kan voeren. 

Ik ben benieuwd of ik voedingstekorten of intoleranties heb, maar ik heb geen verdere begeleiding nodig. Kan ik hiervoor ook bij jou terecht?

Yes. Wanneer je geen begeleiding nodig hebt, kun je ervoor kiezen om alleen de EMB-bloedtest uit te voeren. We starten dan met een intakegesprek waarbij we ook het bloed afnemen. Wanneer  de uitslag binnen is, krijg je deze met bijbehorend persoonlijk plan per mail toegestuurd. Je kunt hier vervolgens zelfstandig mee aan de slag. 

Kan ik in termijnen betalen?

Ja, je kunt bij de betaling zelf selecteren in hoeveel termijnen je wilt betalen.

Ik heb een andere vraag!

Laat me gerust weten wat je vraag is. Dit kun je doen door het contactformulier in je vullen of een mail te sturen naar: info@hormoonflow.nl. Tot snel!